0
John Horsewell - schilderijen van verstilde stranden en dreigende landschappen ...

 

John Horsewell

Landschap
rechtsonder gesigneerd
acryl op doek
80 x 80 cm
 
 
prijs: € 1.450
contact: T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

GB - * 1956
 
John Horsewell’s schilderijen springen van de muur af met hun scherpeJohn Horsewell - portret composities en warme kleuren.
 
Collectioneurs zien graag het precieze detail omgeven door ruimte. Dit geeft het oog iets om op te focussen, terwijl het geheel een vredig samenspel is van briljante en ook zachte kleuren.
 
John Horsewell werd geboren te Essex (Londen) in 1952 en van jongs af aan bekend met de liefde voor kunst: zijn beide ouders en zijn grootvader waren immers professionele kunstenaars. Hij koos olieverf als medium, omdat dit ideaal was om zijn expressie van kleur en licht gestalte te geven.
 
Hij deed kort een uitstap naar de wereld van binnenhuisarchitectuur, gedurende welke hij toch bleef schilderen met tentoonstellingen in Essex en de meeste grote steden. Zijn groeiende populariteit gaf voor hem de doorslag en in 1978 besloot hij zich uitsluitend nog te concentreren op zijn kunst en zijn ouders op te volgen als professioneel kunstenaar.
 
Sindsdien werden zijn werken sterker en sterker en men vindt deze in collecties in Amerika, Japan en natuurlijk Engeland.
 
Liefhebbers zien gelijkenissen met andere bekende kunstenaars, maar John Horsewell nam de beste kanten van deze invloeden en creëerde zijn eigen onmiskenbare stijl.
 
Zijn schilderijen tonen zijn favoriete landschappen van lavendel- en klaprozenvelden van de Toscane tot de lege stranden van Florida. Zijn stijl varieert van zachte penseelstreken voor zijn romantische strandscènes tot de meer agressieve kwast met textuur en kleur in de Toscaanse landschappen.
 
Nadere inspectie van zijn werken laat opmerkelijk zijn vaste penseelstreken zien, scherp detail met een minimum aan penseelstreken. Zijn vermogen om zo precies te schilderen en tegelijker tijd veel sneller dan zijn collega’s houdt de prijs voor zijn werken op een betaalbaar niveau.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl