Zaragoza, Spanje | * 1968
 
Paz Sanz Fle vertelt over haarzelf:
 
Ik ben geboren in Zaragoza, Spanje, te midden van droge landschappen, okerkleurige aarde en door erosie gevormde rotsen. Warmte en zonlicht.
 
De aantrekkingskracht van klei als communicatiemiddel is aanwezig sinds mijn kindertijd. Strevend naar het toeval, speel ik met dit oude materiaal, dansend tussen vorm en fictie, experimenterend met haar mogelijkheden. Mijn verhaal waarin vrouwelijkheid en spontaniteit een samenspel vormen.
 
Klei is voor mij een uniek materiaal; met klei kan ik mij bewust of onbewust uiten, mijn taal creëren, ideeën en illusies maken met de willekeur van het materiaal, dat op een bepaalde manier, samen met de vlam, haar uiteindelijke vorm zal ontwikkelen. Een magie die laat zien dat de realiteit zich kan transformeren tot een spel zonder einde. In 1989 verhuisde ik naar Nederland.
 
Member of the NVK (Dutch Ceramists Association). Admitted to the "Kunstgebouw". Beeldende Kunst Zuid-Holland. De laatste 10 jaar heb ik aan meer dan 100 exposities in Spanje, Nederland, België en Duitsland deelgenomen.
 
Mijn werk is de afgelopen jaren o.a.:
- aangekocht door Keukenhof te Lisse, Zuid-Holland.
- genomineerd door verschillende internationale vakjury's.
- tot tweede prijs gekozen door het publiek bij de Goudse Keramiek dagen 2010.
- geselecteerd voor NASPA "Siebter Naspa Förderpreis Keramik 2013" Keramikmuseum Westerwald Hohr-Grenzhausen (D).
 
Tijdens mijn werk probeer ik een moment van rust en helderheid te vangen, zijn het slechts vrouwen met hun volledige kracht en innerlijke energie, zonder pretenties, midden in het leven vol van geschiedenis en gevoelens, met hun vrouwelijke mysteries, zoveel dingen tegelijk zijn: dochters, moeders, partners, minnaressen, vriendinnen, verzorgsters... efficiënt, spiritueel, vrouwen van veel werelden.
 
Vrouwen in hun volledige kracht en in verbinding met hun innerlijke energie. Naakt, het zou iedereen kunnen zijn. Slechts een schets van een geleefd leven. De kleuren ontstaan laag per laag, net zoals de verhalen die ons vormen.
 
Al mijn werken zijn op ware grootte.
 
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl